03.09.2021 Tarihli Duyuru ve Haberler

AFGANİSTAN’DA RUSYA VE ÇİN EL ELE VERDİ!

 

Rusya ve Çin, Afganistan için kolları sıvadı. Moskova’nın güvenliği, Pekin’in ise ekonomiyi öncelediği bu ortaklıkta iki ülke Afganistan üzerinden Orta Asya’da etkinlik alanlarını genişletmeye çalışacak.

ABD’nin 20 yıllık işgalinin sona erdiği, Taliban’ın yönetimi ele geçirdiği Afganistan’da kargaşa ve belirsizlik devam ederken Rusya ve Çin atağa geçti. Son yıllarda Ortadoğu ve Orta Asya’da birlikte hareket eden Moskova ve Pekin, bu sefer de Afganistan için el ele verdi. Yaşanan kaos ve belirsizlik ortamından faydalanıp hem Afganistan ve hem de bölgede etkinliklerini artırmak isteyen Moskova ve Pekin, her ne kadar farklı amaçlar taşısalar da birlikte çalışma konusunda anlaşmaya vardı…

 

 

BAĞLANTI LİNKİ

https://www.milligazete.com.tr/haber/7740040/afganistanda-rusya-ve-cin-el-ele-verdi

 

EİB, SON 1 YILLIK DÖNEMDE %20 ARTIŞLA 15 MİLYAR 265 MİLYON DOLAR İHRACATA ULAŞTI

 

EİB, son 1 yıllık dönemde %20 artışla 15 milyar 265 milyon dolar ihracata ulaştı.

EİB’nin açıklaması şöyle:

Ege İhracatçı Birlikleri, ağustos ayında yüzde 44 artışla 1 milyar 453 milyon dolar ihracat gerçekleştirdi.

2021 Ocak-Ağustos döneminde ise yüzde 28 ivmeyle 10 milyar 339 milyon doları Türkiye’ye kazandıran EİB, son 1 yıllık dönemde yüzde 20 artışla 15 milyar 265 milyon dolara ulaştı.

Sektörler arasında her ay en fazla ihracat rakamına ulaşan Ege Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği, ağustos ayında da yeni bir rekora imza atarak ihracatını yüzde 165 ivmeyle 239 milyon dolara çıkardı.

Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği ise yüzde 1’lik artışla 128 milyon dolarla en fazla ihracat yapan ikinci Birlik olarak kayıtlara geçti.

Tarım ve Gıda Birlikleri arasında en fazla ihracat gerçekleştiren Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği, ağustos ayında yüzde 43 artışla 114 milyon dolar ihracat gerçekleştirerek üçüncülüğe adını yazdırdı….

 

 

BAĞLANTI LİNKİ

https://tr.investing.com/news/markets/eb-son-1-yllk-donemde-20-artsla-15-milyar-265-milyon-dolar-ihracata-ulast-2181427

 

MADENCİLİK SEKTÖRÜ, 26. MARBLE İZMİR FUARI’NDA BULUŞTU

 

Madencilik sektörü, Türkiye’nin önemli uluslararası ihracat platformlarından olan Marble İzmir Fuarı’nda buluştu. Türkiye Madenciler Derneği’nin (TMD) fuarda açtığı stant ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen 26. Marble İzmir – Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı 25 Ağustos – 28 Ağustos 2021 tarihleri arasında yoğun katılımla gerçekleştirildi. 

Türkiye doğal taş ihracatının en önemli etkinliklerinden olan Marble İzmir Fuarı, temsilciliklerle birlikte 324 katılımcı ve 40’ı aşkın ülkeden ziyaretçiye ev sahipliği yaptı. 

Hem Türkiye hem de dünyadan farklı taş çeşitlerini, mermer makine ve teknolojilerini alıcılarla buluşturan etkinlikte TMD diğer paydaşlarla açtığı stant ile bir araya geldi. 

“Rekabette öne çıkmak isteyen firmalar etkinliği bir fırsat olarak değerlendirdi”

Etkinliğe ilişkin değerlendirmelerde bulunan TMD Yönetim Kurulu Başkanı Ali Emiroğlu, “Pandeminin olumsuz tüm etkilerine rağmen oldukça başarılı bir fuar gerçekleştirildi. Pandemi sonrası dönemde global rekabette öne çıkmak isteyen firmaların bu etkinliği bir fırsat olarak değerlendirdiğini gördük.  Biz de TMD olarak bu tür sektörel etkinlikleri canı gönülden destekliyoruz. Çünkü bu etkinlikler aynı zamanda madencilik sektörünün hak ettiği değeri görmesinde ve ticari ilişkilerin gelişmesinde önemli bir rol oynuyor” şeklinde konuştu.

 

 

BAĞLANTI LİNKİ

https://www.tmder.org.tr/blog/madencilik-sektoru-26-marble-izmir-fuarinda-bulust/

 

WEİR MİNERALS’DEN SEKTÖRE ÖNCÜLÜK EDEN MALZEME TERCİHLERİ

 

Malzeme seçimi, ekipman tercihinin önemli bir parçasıdır. Bu adımda yapılacak bir yanlış tüm prosesin olumsuz yönde etkilenmesine dair büyük bir risk ortaya çıkarır.

Weir Minerals, her biri farklı benzersiz avantajlar sağlayan ve farklı uygulamalarda ön plana çıkan geniş yelpazeli aşınma malzemeleri sunmaktadır. Malzeme çeşitliliğimiz gereğinden
fazla geniş görünse bile, iş için doğru malzemenin seçilmesinin önemi düşünüldüğünden fazladır. Doğru seçilmemiş bir malzeme, daha kısa servis ömrüne ek olarak planlanmamış bir duruş riskini de beraberinde getirebilecektir. Bu makalede sunduğumuz malzemeler ve ne zaman kullanılacakları hakkında bilgiler vermek istiyoruz. Bu kapsamda odaklanacağımız ilk malzeme ise elastomerler olacaktır…

 

 

BAĞLANTI LİNKİ

https://madencilikturkiye.com/weir-mineralsden-sektore-onculuk-eden-malzeme-tercihleri/