27.08.2021 Tarihli Duyuru ve Haberler

YER ÜSTÜ İŞÇİLERİ GMİS’TE!

 

 Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Üzülmez Müessesesi’nde yerüstü-harici servislerde çalışan bir grup maden işçisi, 26 Ağustos 2021 tarihinde Genel Maden İşçileri Sendikası’nı (GMİS) ziyaret ederek toplu iş sözleşmesinde alınan haklar nedeniyle Genel Başkan Hakan Yeşil’e teşekkür etti.

Ziyarette GMİS Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir, GMİS Üzülmez Şube Başkanı Sefer Karakabak ile şube yöneticileri de hazır bulundu.

İşçiler, TTK 29’uncu Dönem Toplu İş Sözleşmesi’nde elde edilen kazanımlardan memnuniyetlerini ifade ettiler. İşçiler, uzun yıllardır bu derecede başarı bir sözleşme yapılmadığını belirterek, “Çerçeve protokolüne ek olarak yerüstü işçilerine alınan haklar nedeniyle de teşekkür ediyoruz” dediler.

GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil de “Zor bir sözleşme oldu. Ekip anlayışı içinde Genel Maden-İş ailesi olarak tüm teşkilatlarımızla birlikte birlik ve beraberlik içinde çok güzel bir çalışma yaptık.

Birlik ve beraberlik içinde bir çalışmanın sonucu olarak bu kazanımları elde ettik…

 

 

BAĞLANTI LİNKİ

https://www.zhaber.com.tr/zonguldak/yer-ustu-iscileri-gmis-te-h22785.html

 

ATATÜRK’ÜN ZONGULDAK’A GELİŞİNİN 90. YIL DÖNÜMÜ KUTLANDI

 

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Zonguldak’a gelişinin 90. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.
Valilik binası önünde gerçekleştirilen törende, Vali Mustafa Tutulmaz ve Belediye Başkan Vekili İbrahim Cansız, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, siyasi parti il temsilcileri ve daire müdürleri katıldı.
Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.
Belediye Başkan Vekili İbrahim Cansız, törende yaptığı konuşmada, “Bugün Cumhuriyet’imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün şehrimize teşrifinin 90.yıl dönümü dolayısıyla büyük mutluluk duyuyorum. Cumhuriyetimizin ilanından sonra Zonguldak ve çevresinde bulunan taşkömürü yatakları nedeniyle ilimiz ülkemizin maden endüstrisinin başkenti olarak kabul edilmiş sanayi hayatının ayrılmaz bir gereksinimi olan kömürü bağrında taşıması nedeniyle diğer şehirler arasından sıyrılarak kentine özel bir karakter oluşturmuştur. Millî mücadele yıllarında ve sonrasında yurt gemilerine büyük önem veren Gazi Mustafa Kemal Atatürk 26 Ağustos 1931 yılı Çarşamba günü Ertuğrul yatıyla ilimize teşrif ederek halkımızın büyük coşkusuyla karşılanmıştır. Maden ocaklarının işleyişini ve çalışmalarını yerinde incelemek üzere üzülmez bölgesini ziyaret etmişlerdir. Bu ziyaretin ardından bu havzanın gelişmesinde önemli değişiklikler olmuş iş, işçi haklarını koruyan teklifin kanunlaşarak yürürlüğe girmesiyle yapılan bir dizi değişikle yabancıların havzadan çekilmek zorunda kalmasıyla maden ocaklarımız tamamen millileştirilmiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk şehrimize verdiği diğer değeri şı söylemiyle ifade etmiştir. “Zonguldak’ın derin toprakları altındaki serveti madeniyle ne kadar kıymetiyse bizim nazarımızda Zonguldak o kadar çok kıymetli vilayetimizdir.” Gazimizin bu sözleri tarih sayfalarında bir onur belgesi olarak yazılmıştır” şeklinde konuştu…

 

 

BAĞLANTI LİNKİ

https://www.haberturk.com/zonguldak-haberleri/90077296-ataturkun-zonguldaka-gelisinin-90-yil-donumu-kutlandi

 

VALİ TUTULMAZ MADEN OCAĞINDA!

 

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Vali Yardımcıları, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, Kaymakamlar ve Mülkiye Başmüfettişleri, 24 Ağustos 2021 tarihinde TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil, TTK Karadon Müessese Müdürü Fazlı Uncu ve kurum yöneticileriyle birlikte Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessese Müdürlüğü’ne bağlı Gelik Işletmesi’nde – 460 kodunda mekanize üretim ayağında incelemelerde bulundu. 

Ocağa GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Genel Sekreter Ertan Kaya, Genel Mali Sekreter Volkan Yıldız, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir ile TTK yöneticileri tarafından uğurlanan heyet, öncesinde iş güvenliği nedeniyle oksijen maskesi kullanımı ve daha sonra mekanize sistem ile ilgili brifing aldı…

 

 

BAĞLANTI LİNKİ

https://www.zhaber.com.tr/zonguldak/vali-tutulmaz-maden-ocaginda-h22708.html

 

HER ŞEYE RAĞMEN MADENCİLİK DEĞİL SÜRDÜRÜLEBİLİR MADENCİLİK

 

Tarihsel olarak madencilik endüstrisi, insanlık tarihinin gelişim safhalarına paralel olarak zorlu koşulların karşılık bulduğu bir alan oldu ve genel olarak zamanla teknolojinin
gelişmesi, çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve çevresel konularda duyarlıkların oluşması bir yana coğrafya, ülke ya da toplum ayırt etmeksizin ağır, zorlu ve yıpratıcı bir işkolu olarak algılanmaya devam etti. Günümüzde madencilik, yasal olsa da sosyal kabul görmemiş alanlarda faaliyet gösteren, büyük çevresel ve sosyal yıkımlara neden olma potansiyeline sahip ve ekonomik olarak değerli kaynakları tüketen ve yerine eşdeğerini koymadan ayrılan bir alan olarak görülüyor.

 

Modern ekonominin madencilik üzerindeki temel etkisi maliyet-fayda ekseninde, bırakılan hasar ve buna karşın hasarın düzeltilmesi, faydanın sağlanması temel fikrine odaklanmış durumda.

Bununla birlikte, son yirmi yılda küresel madencilik endüstrisi sosyal ve çevresel sorumluluklarını kabul ederek büyük bir aşama kaydetti. Bugün itibarıyla, madencilik endüstrisi için sosyal ve çevresel sürdürülebilirlik hususu kilit noktadır. Özellikle, 1980-2000 yılları arasında popüler olan ve madencilik şirketlerinin de ciddi kaynak ayırdığı Kurumsal Sosyal Sorumluluk (KSS) programlarının etkisi üzerine yapılan tartışmaların evrildiği yerde artık daha bütüncül, kapsayıcı bir sürdürülebilir madencilik paradigmasından bahsedebiliyoruz. Çevresel, Sosyal ve Yönetsel yönleriyle sürdürülebilirliğin madencilik faaliyetlerindeki başarıyı ya da başarısızlığı doğrudan etkilediği bugün bilimsel olarak kanıtlanabiliyor…

 

 

BAĞLANTI LİNKİ

https://madencilikturkiye.com/her-seye-ragmen-madencilik-degil-surdurulebilir-madencilik/

 

MADENCİLİK SEKTÖRÜNDE KADINLAR DERNEĞİ (MSKD) YÖNETİM KURULU BELLİ OLDU

 

Madencilik sektöründe görev yapan ve görev yapmayı planlayan kadınları bir araya getiren “Madencilik Sektöründe Kadınlar Derneği (MSKD)” 1. Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirildi. 

Yapılan Genel Kurul sonucunda Yönetim Kurulu üyeleri şu isimlerden oluştu:

Yönetim kurulu asil üyeler;

1) Elif Tekin Alagül (Başkan)

2) Banu Çolak (Başkan Yardımcısı)

3) Simge Cavunt (Genel Sekreterlik)

4) Serap Arıcıoğlu (Sayman)

5) Şeyda Çağlayan Güldağ (Yönetim kurulu üyesi)

Yönetim kurulu yedek üyeler;

1) Zehra Cengiz Akababaoğlu

2) Atiye Tuğrul 

3) Mehtap Yurdakul

4) Şebnem Özbek

5) Merve Bozdemir

Denetim Kurulu asil üyeler;

1) Esin Şişman

2) Yonca Yıldırım Çörtenlioğlu

3) Mediha Kılıç

Denetim Kurulu yedek üyeler

1) Dilek Elvan Durmuş

2) Gamze Gündoğdu

3) Tuğba Uçar Demir

Etik Kurulu Asil Üyeler

1) Zehra Deveci Aral

2) Meryem Tekol Pelenk

3) Funda Gökçe

Etik Kurulu Yedek üyeler

1) Ayla Cengiz

2)Arzu Yavuz

3)Melek Er

 

 

BAĞLANTI LİNKİ

https://madencilikturkiye.com/madencilik-sektorunde-kadinlar-dernegi-mskd-yonetim-kurulu-belli-oldu/

 

GÖZÜNÜZ GÖKYÜZÜNDE OLSUN: TÜRKİYE DRONE FESTİVALİ YARIN BAŞLIYOR

 

Drone teknolojisi son yıllarda gittikçe hızlı bir şekilde gelişmeye devam ediyor. Artık hem hobi anlamında hem de kullanım alanı anlamında çok daha geniş bir yelpazeye hitap eden bu teknoloji harikaları bu defa bir festivalin konusu oldu. 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından gerçekleştirilecek olan Türkiye Drone Festivali yarın başlayacak. Etkinliğin bitiş tarihi ise 28 Ağustos olarak belirtildi. Dünyanın dört bir yanından gelen profesyonel FPV drone pilotları, ülkemizin en önemli destinasyonlarının tanıtımı için rekabet edecek.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altın, yaptığı açıklamada “Drone’lar Türkiye için uçuyor. İletişim Başkanlığımızın düzenlediği Türkiye Drone Festivali yarın başlıyor. Dünyaca ünlü FPV drone pilotlarının katılacağı festivalde, 12 şehrimizde tarih, inanç, su ve sağlık kategorilerinde ülkemizin zenginliklerini birlikte izleyeceğiz.” dedi.

Yarışmacıların mücadele edeceği 12 şehrin Antalya, Muğla, Van, İstanbul, Mardin, Hatay, Adıyaman, Nevşehir, Şanlıurfa, Denizli, Sivas ve İzmir olacağı belirtilirken, çekimler tarih, inanç, su ve sağlık kategorilerinde gerçekleştirilecek…

 

 

BAĞLANTI LİNKİ

https://www.webtekno.com/gozunuz-gokyuzunde-olsun-turkiye-drone-festivali-yarin-basliyor-h114049.html